Ce faci cand ti se strica laptopul ?

De când laptopurile au început să aibă performanțe rezonabile la un preț accesibil, piața calculatoarelor portabile s-a diversificat și tot mai multe persoane achiziționează laptopuri.
Problema e ca aceste laptopuri vandute la noi in tara la preturi sub 2000 lei sunt facute oarecum pentru noi romanii (si pentru alte piete slab dezvoltate sau in curs de dezvoltare) si au durata de viata relativ mica.
Se observa chiar si la exterior prin calitatea diferitelor materiale folosite/balamale..etc.
Ce faci atunci cand se strica ?
Cum anume procedezi cand ai nevoie de un Service Laptop ? Majoritatea dintre noi fie ne apucam sa le desfacem singuri sau rugam fel si fel de cunostinte sa le puna un diagnostic.
Modul acesta de a repara laptopul de catre persoane neavizate (fie ca sunt eu sau alte cunostinte) e total nerecomandat.
De ce ?
- laptopurile au fel si fel de cleme/suruburi/clipsuri/panglici etc. care se pot rupe si pentru a fi desfacute/reparate necesita anumite “scule” care costa. Vechiul cutit cu care desfaceam fel si fel de aparate e total nerecomandat. Ce sa mai zicem ca odata desfacut majoritatea ne uitam degeaba in el.
- un service laptop facut de un “mester” neavizat poate duce la defecte mult mai serioase. Sansele ca un laptop sa fie reparat sunt mult mai mari daca nu a mai incercat cineva inainte sa-l repare fara succes;
-acest diagnostic facut de cunostinte(care va livreaza numai sfaturi si presupuneri) nu e absolut gratis (lasati un coment mai jos daca nu va costa absolut nimic ..stiti voi ce spun aici) si daca adunati observati ca ajungeti la o suma foarte apropiata (sau mai mare) de cea platita intr-un service spercializat.Vi se pare mult sa platiti 50 lei pentru un diagnostic exact ?Sau sa nu platiti nimic daca laptopul este ireparabil sau daca decideti sa il reparati la aceeasi firma?
Va spun pentru ca eu recent am avut nevoie de o inlocuire display laptop.
Am cautat pe Google “display laptop si pot spune am avut norocul sa ajung la o firma serioasa si exigenta in ceea ce priveste calitatea lucrarii si a safisfactiei clientului. Nu prea sunt multe de genul!
Totul a fost super ok! Problema a fost reparata in aceeasi zi, iar diagnosticarea a fost gratuita pentru ca am facut reparatia la ei.
Ce am mai observat la Easy IT  :
- dispun de aplicatie pentru vizualizare online a stadiului reparatiei si iti intocmesc o fisa cu toate seriile componentelor pentru a elimina orice dubiu;
- dispun de echipamente BGA cu infrarosii si aer cald;
- reparatia se face la nivel de componenta electronica care duce la costuri scazute, reprogramarea micro controlerelor si modificarea sistemelor de racire ca sa fie mai eficiente si sa previna problemele pe termen lung;
- iti ofera garantie la piese si lucrari, iar inginerii electronisiti de acolo chiar stiu ce fac, au studii in electronica nu au “invatat” de pe net ca altii si relationeaza cu tine intr-un mod profesionist si transparent;
- raportul calitate pret este unul pe masura, nu iti iau pielea de pe tine si vor ca toata lumea sa fie multumita pentru ca recomandarea unui prieten este cea mai buna publicitate!

comments

3 Responses to "Ce faci cand ti se strica laptopul ?"
radu raducu said...
October 25, 2012 at 2:23 PM

Momentan nu mi s-a stricat dar pe viitor sa stiu unde sa apelez. Sper ca si preturile sunt mai mici.


Windows 8 said...
October 25, 2012 at 4:54 PM

Cat m-ar costa o schimbare de display la laptopul Asus X401U-WX011D ?

Nu este foarte mare, are 14 inci.


Anonymous said...

June 3, 2014 at 2:38 PM

Hello there, You have done an excellent job. I'll definitely
digg it and personally recommend to my friends. I'm confident they'll
be benefited from this site.

Have a look at my blog post; http://www.biomonde.biz