Cum sa faci Backup la Exchange 2010

Din ce in ce mai mai multe companii au trecut la implementarea Microsoft Exchange 2010. Şi, după cum ştiţi, următorul pas după implementarea exchange trebuie să fie gasita o solutie de backup.

Mulţi administratori de sistem sunt dispuşi să plătească mult pentru soluţii complexe de backup de care nu au nevoie neapărat.
Unul dintre cele mai bune solutii de backup (şi ceea ce este mai important, si solutie de restore), a fost întotdeauna Microsoft NT Backup. Începând cu Windows 2008 Microsoft a eliminat NT Backup şi a înlocuit-o cu "Windows Server Backup Feature"


Microsoft Windows Server Backup permite back-upuri VSS a bazelor de date Exchange, astfel încât acestea merg pe Exchange 2010 şi Hyper-V, pe Windows 2008 sau Windows 2008 R2.

Ca o notă suplimentară,

Microsoft a extins Windows Server Backup Feature în Windows Server 2008 R2, şi e recomandat să instalaţi Exchange 2010 pe Windows 2008 R2 şi nu pe Windows 2008. Motivul pentru care spun că este pentru că ofera noi facilitati,care au venit cu Windows Server Backup din Windows 2008 R2. Pe Windows 2008 R2, backup-urile pot fi luate atât din bazele de date Active şi Pasive dintr-un DAG (Database Availability Group). Acest lucru este foarte bun, deoarece, în Windows 2008, backup-urile ar putea fi luate numai de pe Active Node.

În mod implicit, caracteristica Windows Server Backup nu este instalata cu odata cu instalarea Windows Server , aşa că trebuie să-l instalaţi. Putem face acest lucru prin navigarea la secţiunea Server Manager sau dintr-un Command Line Interface, folosind PowerShell:
1. Run Windows PowerShell
2. La promptul de comandă, introduceţi Import-Module servermanager
3. Apoi, run " Add-WindowsFeature backup-features"
4. Aşteptaţi pentru instalare pentru a finaliza

Rezultatul ar trebui să arate asa:


Acum ar trebui să gasim "Windows Server Backup" in Administrative Tools .

Notă: Reţineţi că Windows Servera backup se instaleaza pe serverul cu rol de mailbox


Interfata Windows Server Backup arata asa

Acum vom configura un Backup job . Din task panel, selectaţi "Backup Schedule” sau "Backup Once", în funcţie de nevoi.
Deci, după selectarea "Backup once" vom vedea următorul ecran şi singura opţiune disponibilă pentru noi va fi " Different Options ", clic pe Next.

In sectiunea “Select Backup Configuration”, vom alege “Custom”.


Sectiunea “Select Items for Backup” exte partea cea mai importanta a configuratiei. Click pe “Add Items” si selectati folderul unde este stocata baza de date a mailbox-ului si fisierele de log . In Exchange 2010, default, acest folder este in locatia " C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox

Acum, dup ace am selectat folderele mailbox-ului, înainte de a merge la ecranul următor, faceţi clic pe " Advanced settings " şi apoi "VSS Settings". Aasiguraţi-vă că selectaţi "VSS Full Backup", aşa cum se arată în figura ecranul următor:



În ecranul următor, selectaţi ca si destiantie un folder remote sharat , dacă doriţi să stocaţi backupul in alta locatie diferita de serverul Exchange ...
În cele din urmă, ar trebui să ne confirme opţiunile noastre de backup
Ca o concluzie aş dori să spun că Windows Server Backup este mult îmbunătăţit în Windows 2008 R2.
Concret, două noi caracteristici foarte importante în R2: capacitatea de a face backup la un folder specific, mai degrabă decât un volum şi atunci când folosim Database Availability Groups, flexibilitatea de a face backup atât dintr-o bază de date activa sau una pasiva.



comments

0 Responses to "Cum sa faci Backup la Exchange 2010"