SharePoint 2007 Backup

Indiferent daca aveti unul sau mai multe servere cu roluri diferite, diverse baze de date SQL,customizari pe IIS , web part-uri etc.. trebuie sa mentinem citeva back-upuri.
Microsoft Office SharePoint Server 2007 ofera citeva tools-uri de back-up si  recovery (central admin, stsadm, recycle bin) .
-      Central Administration site
Cu acest instrument, un back-up  poate fi  efectuat la diferite niveluri, cel mai inalt nivel fiind asa numitul SharePoint farm şi nivelul cel mai de jos poate fi tot datebase-ul. Ar trebui remarcat faptul că acest instrument nu ofera o granularitate ridicata  şi nu oferă acoperire la  nive de site, subsite, sau la nivel de element.
Indicat e sa avem cit mai multe copii de siguranta pentru ca la restaurare daca back-upul e corupt…nu vom putea face restore.
De asemenea, un alt neajuns e ca
nu ofera optiuni de schedule back-up si adminul va trebui sa il porneasca manual sau sa  scrie diverse scripturi pentru programarea back-upului

-      O altă opţiune pentru utilizatorii avansaţi este din linia de comanda folosind stsadm.
La fel ca back-upul din Central Administration, acest tip de back-up are limitarile lui.Stim cu totii ca, executia diverselor task-uri din linie de comanda e oarecum greoaie.  În timp ce acestea sunt utile în vederea îndeplinirii sarcinilor curente  de administrator ele nu oferă o adevărata soluţie de backup. O restaurare a bazei de date cu config-urile  de SP2007 (care contine multe setari ale farm-ului si multe alte setari din config ) nu se poate realiza cu stsadm si va treabui sa cautam unele solutii bazate pe VSS.

-Recycle bin  - e bun pentru restaurari individuale de item-uri dar nu ofera multe solutii cind e vorba de optiuni de restaurare.Recycle bin   este bun si face o treabă buna cind e vorba de un singur document,item. Daca e sa vorbim de optiuni,Recycle Bin nu are.
Dacă un utilizator şterge un document library, si numai un singur document trebuie să fie restaurat, trebuie restaurat intreg document library-ul. O alta problemă, şi poate si motivul pentru care Recycle Bin  nu este considerată o soluţie de back-up  buna, este că , captureaza doar item-urile sterse. Erori, date corupte pot aparea. Aceste probleme pot aparea la nivel de farm sau la un singur item…si acestea nu pot fi recuperate folosind Recycle Bin.

Voi ce solutii folositi ?

comments

0 Responses to "SharePoint 2007 Backup"